Prinsă cu un permis de conducere fals
09.03.2021

Luni, în jurul orei 15.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean român, în vârstă de 23 de ani, la volanul unui autoturism, înmatriculat în Germania.

La controlul specific, femeia a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere eliberat de autorităţile din Spania.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că persoana în cauză nu deţine dreptul de a conduce.

Cu privire la cele constatate, femeia a declarat că a obţinut permisul de conducere de la persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 1.600 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a  unui autovehicul fără a poseda  permis  de conducere, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.