Primul străin mort de COVID-19 în România
07.05.2020
Un şofer de TIR din Bulgaria a murit de coronavirus, după ce a fost internat pe secţia ATI a Spitalului Judeţean Arad. Acesta avea 62 de ani. A fost internat pe 25 aprilie, pentru ca se simtea rau. În aceeaşi a venit si confirmarea faptului ca era infectat cu noul coronavirus. Barbatul a murit în cursul zilei de ieri. Este primul deces COVID-19 al unui cetăţean străin în România, raportat la Arad.

Soferul circula pe autostrada A1, dinspre Arad spre Timişoara. Pentru ca s-a simtit rau acesta a încercat să iasă într-un refugiu, însă a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a ajuns cu autotrenul într-un şanţ de pe marginea drumului.

Echipajul medical sosit de urgenţă la faţa locului i-a acordat primul ajutor, apoi l-a transportat pe bărbat la Spitalul Judeţean Arad. Cetateanul bulgar avea probleme respiratorii grave la momentul internarii, complicatiile la acesta ducand in cele din urma la deces.
Grupul de Comunicare Strategică a mentionat intr-un comunicat de presa, citam :

“În data de 25.04.202, fiind în tranzit pe teritoriul județului Arad, s- a simțit rău și a fost internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. A prezentat dispnee de de-cubit și fatigabilitate. A fost depistat cu acidoza respiratorie compensată metabolic, hiper-potasemie, insuficiență renală acută, bronho-pneumonie cu stafilococ, soc septic cu punct de plecare pulmonar” incheiat citatul.

Pana in acest momet nu se cunosc comorbidităţile soferului de TIR din Bulgaria.