Primăvara îşi intră în drepturi
16.03.2020
Dupa atata frig si ceata, vorba poetului, soarele bland al primăverii ne da optimismul de care avem nevoie. Natura renaste si pasarile migratoare, dupa calatorii de mii de kilometri, revin la cuiburile din anii trecuti. 
Primăvara are puterea de a readuce la viață întreaga suflare a plantelor. Deșteptate din lunga hibernare, crengile, frunzele, florile și ierburile colorează din nou peisajul și ne pregătesc adăposturi umbrite pentru arșița verii ce va veni. Simpla lor imagine ne dă o stare de bună dispoziție.

Plantele pe care primăvara le readuce la viață ne fac niște servicii demne de cele mai active organizații de protecție a mediului. Ca adevărați ecologiști, copacii absorb dioxidul de carbon din aer, tranformându-l, cu ajutorul luminii, în hrană și eliberând oxigen în acest proces. Plantele au capacitatea de a prelucra aproximativ 25% din dioxidul de carbonm produs de oameni, absorbind, în fiecare sezon de creștere, o cantitate impresionantă: peste 100 de gigatone.
După echinocțiul de primăvară, care se produce în preajma datei de 20 martie și marchează începutul primăverii astronomice, soarele rămâne tot mai mult timp pe cer.

Periplul pasarilor spre tara naostra începe de la mijlocul lunii februarie și continuă până în iunie. Din momentul în care auzim și vedem primele zburătoare revenind la locuința lor de vară, știm că frigul își face bagajele, pentru a lăsa loc soarelui si cerului senin.