Aradul va
avea un serviciu de colectare al deşeurilor voluminoase, rezultate din
construcţii, din resturi vegetale şi deşeuri periculoase.
Administraţia locală are în vedere să atribuie acest serviciu unui alt operator, întrucât contractul încheiat dintre municipalitate şi RETIM exclude acest aspect.
Într-o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii „Topic Arădean", de la Radio Arad, reprezentanţii municipalităţii arădene au declarat,
de asemenea, că se are în vedere şi punerea in funcţiune a Staţiei de Sortare
Arad.
„Întrucât contractul încheiat exclude, de exemplu, colectarea deşeurilor voluminoase, pe cele rezultate din construcţii, resturi vegetale şi pe cele periculoase, administraţia locală arădeană are în vedere să atribuie acest serviciu de colectare unui alt operator. Sperăm ca până la finele acestui an, să funcţioneze şi acest segment al serviciului de salubrizare, astfel încât populaţia să se poată debarasa gratuit de tipurile de deşeuri menţionate. Un alt aspect important este să punem în funcţiune Staţia de Sortare Arad, care după 14 ani de funcţionare necesită reparaţii majore. Se lucrează la ea şi astfel, zicem, că până la finele acestui an, mai exact, începutul lunii decembrie, Staţia de Sortare ar putea deveni funcţională, şi atunci dacă este să ne auzim peste câteva luni, s-ar putea să vorbim despre un grad de reciclare mult mai mare al deşeurilor, la nivel de municipiu.”, a declarat în emisiune Ralu Cotrău, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad.
Administrația publică locală, prin Direcția Generală Poliția Locală Arad și Direcția Edilitară din cadrul Primăriei Municipiului Arad, se concentrează asupra salubrizării suprafețelor de teren pe care le deține în intravilanul municipiului, transformate în depozite ilegale de deșeuri.
Amenzile aplicate persoanelor care depozitează pe domeniul public deşeuri provenite din
construcţii și reamenajări interioare se ridică chiar şi la 6000 de lei.