Primăria obligată să ia o decizie cu privire la Teatrul Vechi
12.03.2021

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal Arad a figurat un proiect prin care primăria își exercita dreptul de a renunța la achiziția Teatrului Vechi. Clădirea emblematică pentru oraşul de pe Mureş, a devenit subiect de discuţie între administraţia locală şi proprietari. Neexeecitarea dreptului de preemțiune cu privire la achiziționarea Teatrului Vechi, imobil situat în centrul orașului, pe strada Gheorghe Lazăr numărul 3, a fost numărul 7 pe ordinea de zi a ședinței de astăzi. Consilierii locali ai USR, UDMR, PMP și PSD au luat cuvântul, pentru a-și arăta susținerea în vederea achiziționarea imobilului de către municipalitate.

Proiectul însă a căzut la vot deoarece doar consilierii PNL au votat în favoarea lui. Aleșii care reprezintă USR, PSD și UDMR au votat împotrivă în timp ce consilierii PMP s-au abținut.

În urma votului de astăzi, primăria Arad va fi obligată până pe 17 martie să ia o decizie în ceea ce privește achiziționarea acestei clădiri monument istoric, aflată într-o stare avansată de degradare. 

La ședința Consiliului Local de astăzi a fost prezent și scriitorul Gheorghe Schwartz, reprezentantul unei inițiative civice prin care se solicită autorităților locale să cumpere această clădire. Până acum petiția de susținere a acestei inițiative a fost semnată de 3.000 de arădeni.