Primari din zona Szeged în vizită la Arad
14.11.2019


Viceprimarul municipiului Arad, Levente Bognar a primit, în sala Regele Ferdinand, vizita unei delegații din zona Szeged, județul Csongrád, Ungaria. Oaspeții maghiari, cei mai mulţi primari, au reprezentat Asociația Localităților din zona Szeged (Szegedi Kistérség Többcélú Társulása), organism cu personalitate juridică, la care au aderat un număr de15 localități. La Arad, au fost prezenți reprezentanții a 11 dintre acestea. Concret este vorba despre localitățile Zsombó, Szatymaz, Domaszék, Röszke, Algyő, Deszk, Petőfiszállás, Kübekháza, Tiszasziget, Klárafalva, Ferencszállás.

Viceprimarul Levente Bognar a prezentat delegației maghiare câteva aspecte importante din istoria municipiului Arad, punctând totodată diversitatea culturală ce caracterizează orașul nostru, dar a vorbit și despre situația economică din această zonă.

Delegația maghiară a manifestat un interes deosebit față de relația actuală a autorităților locale cu cele centrale, dar în egală măsură au adresat și întrebări ce țin de politicile economice din zonă.