Prima şedinţă în formula nouă
02.11.2020

Astăzi a avut loc prima ședință a Consiliului Local Municipal. Un prim proiect important al consilierilor este drumul expres Arad-Oradea.

Noul Consiliu Local al Municipiului Arad a fost convocat în ședință publică extraordinară luni, 02.11.2020, începând cu ora 15.00, în sala Regele Ferdinand, în vederea adoptării proiectului de hotărâre privind constituirea comisiilor de specialitate pentru mandatul 2020–2024. Cu aceeași ocazie a fost ales și președintele de ședință pentru perioada noiembrie 2020-ianuarie 2021, în persoana consilierului UDMR, Levente Bognar. Colegul acestuia de partid, Alexandru Meszar nu a fost prezent nici de această dată la ședință, astfel că depunerea jurământului a fost amânată pentru o dată ulterioară.
Cele cinci comisii ale Consiliului Local Municipal sunt următoarele:
• Comisia 1 - Buget-finanțe, activități economice are următoarea componență: Sergiu Bîlcea și Florin Mariș (PNL), Florin Stana (USR-PLUS), Levente Bognar (UDMR) și Dorina Vornicu (PMP)
• Comisia 2 – Urbanism, amenajarea teritoriului, patrimoniu este compusă din Mihai Pașca și Lazăr Faur (PNL), Dorian Curcanu, Daniela Sabău și Ioan Costea (USR-PLUS)
• Comisia 3 – Servicii publice și protecția mediului este formată din Liliana Wass și Decebal Fordon (PNL), Sergiu Vlad și Siegfried Mayer (USR-PLUS) și Cosmin Buruc (PSD)
• Comisia 4 - Sănătate, familie, muncă și protecție socială: Dan Korodi, Lazăr Faur și Antoanela Naaji (PNL), Ioan Costea (USR-PLUS) și Ilie Cheșa (PSD)
• Comisia 5 – Educație, cultură, culte, copii, tineret, sport și turism cu următoarea componență: Florin Ilioni (PNL), Codrin Vlad (USR-PLUS), Csilla Aur (PSD), Cristian Galea (PMP) și Alexandru Meszar (UDMR).
Ședința de constituire a comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al Muncipiului Arad a fost urmată de ședința extraordinară cu 12 puncte pe ordinea de zi.