Premiul Eminescu pentru poezie, decernat la UVVG
11.03.2021

În condiții de pandemie și cu respectarea măsurilor sanitare, în cadrul Bibliotecii Aurel Ardelean din cadrul Universității de Vest Vasile Goldiș a avut loc decernarea premiului literar  „Mihai Eminescu pentru poezie tinerei poete arădene Lia Teodora Ianto cunoscută sub pseudonimul literar, Natalia Micalona.

Cuvântul rectorului UVVG fost transmis de prorectorul universității Prof. Univ. Dr. Cristian Bențe care a subliniat implicarea și sprijinul universității arădene în promovarea culturii contemporane.

În urmă cu doar o săptămână UVVG a acorat premiul literar Ioan Slavici tânărului scriitor Andrei Lucian Mocuța, iar data nu a fost aleasă întâmplător pentru că a marcat Ziua Internațională a scriitorilor. Și data de astăzi a fost aleasă special, pentru ca la 10 martie este ziua cand Eminescu publica prima sa poezie în revista Familia condusă de Iosif Valcan cel care a schimbat numele tânărului poet din Eminovici în Eminescu.

Juriul, cel care a desemnat din mai mulți candidați, laureații de anul acesta al premiilor literare a fost compus din Ioan Sinaci, directorul Bibliotecii Județene A. D. Xenopol, Conf. Univ. Dr. Speranța Milancovici, decanul Facultatii de Știinte Socio-Umane, Virgiliu Jireghie, artist fotograf și Prof. Univ. Dr. Marius Grec, președintele juriului.