Pregătiţi pentru pacienţi
18.05.2020

Cu norme de protecţie sporite, clinicile si cabinetele stomatologice si-au primit pacientii. Una dintre măsurile de relaxare anunțate saptamana trecuta de președintele Klaus Iohannis se referă la redeschiderea cabinetelor stomatologice. Iar pentru a prevenii raspandirea noului coronavirus, s-au luat masuri clare de protectie si distantiere sociala.

În prealabil, pacienții vor trebui să-și facă o programare, iar la programare trebuie avut grijă să se realizeze și o distanțare orară a consultațiilor. Obligatoriu, la intrarea în cabinet, pacienților li se va lua temperatura. Sălile de așteptare și circuitul individual al pacientului trebuie bine gestionate.

Nu se va mai pune problema prezenței mai multor persoane: o singură persoană, fără însoțitor, cu excepția cazurilor în care este vorba despre un minor sau o persoană cu dizabilități. Astfel, dupa mai bine de doua luni, de la inchiderea lor, cabinetele medicale sunt pregatite acum sa-si reia activitatea.

Grupul de lucru pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu Coronavirus SARS-CoV-2 din cadrul Colegiul Medicilor Stomatologi din Romania a elaborate un ghid dupa care fiecare cabinet sau clinica de stomatologie va trebuie sa se ghideze in perioda urmatoare

Peste 16.000 de medici  stomatologi si-au oprit activitatea incepand cu instituirea starii de urgenta la nivel national din data de 16 martie.