Precizări S.C.J.U. Arad privind testele RT-PCR
16.07.2020

Vizavi de informațiile false, apărute în spațiul public cum că Laboratorul de Biologie Moleculară din cadrul Laboratorului de Analize Medicale a S.C.J.U. Arad ar fi primit avizul de funcționare  pe data de 14 iulie 2020  precizăm că pe data de 14 iulie, Laboratorul de Biologie Moleculară a fost inclus în Programul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile Prioritare.

Avizul de funcționare a fost dat de către Ministerul Sănătății prin Direcția de Sănătate Publică Arad în prima jumătate a lunii aprilie, odată cu punerea în funcțiune a celor două aparate RT-PCR. Includerea în programul național presupune finanțarea de către Ministerul Sănătății a unui anumit număr de teste.

Menționăm că toate rezultatele testelor COVID-19, obținute cu cele două aparate RT-PCR - cumpărate din banii Consiliului Județean Arad și ai Ministerului Sănătății - sunt valide, fiind prelucrate de către personal medical cu specializare în biologie moleculară  într-un Laborator de Biologie Moleculară avizat! 

Mulțumim întregului colectiv al Laboratorului de Analize Medicale pentru eforturile depuse, mai ales că în această perioadă efectuează peste 200 de testări pe zi.