Posturi noi la ISU Arad
12.12.2020

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a semnat un ordin privind suplimentarea cu peste 300 de posturi la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi la structurile subordonate din cinci judeţe, printre care și Arad.

"Am semnat ordinul prin care 338 de voluntari care interveneau în situații de urgență la nivelul județelor Arad, Hunedoara, Maramureș, Mureș și Sibiu vor deveni oficial colegi salvatori în cadrul inspectoratelor județene din subordinea MAI. Experiența acestor oameni nu poate fi pierdută, mai ales că ei dau siguranță comunităților din care fac parte.

De aceea, am ales să ne implicăm și să facem tot posibilul ca ei să devină angajați permanenți ai Inspectoratelor pentru Situații de Urgență.

Este un gest absolut firesc având în vedere că acești oameni sunt pregătiți pentru acțiunile în cazuri de urgență.

Toți cunosc specificul zonelor de intervenție și, mai ales, știu că rapiditatea într-o astfel de situație poate face diferența între viață și moarte. Cu siguranță, ei vor contribui la salvarea multor vieți!

Le mulțumesc colegilor din Guvernul României pentru că au sprijinit demersul Ministerului Afacerilor Interne.

Încă de la preluarea mandatului, împreună, încercăm să găsim soluții pentru o Românie mai bună.

Bine ați venit în rândurile noastre, dragi salvatori!" a scris pe facebook Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Astfel, a fost adoptat un act normativ care prevede suplimentarea cu 338 de posturi a statelor de organizare ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi ale structurilor subordonate din judeţele Arad, Hunedoara, Maramureş, Mureş şi Sibiu, ce vor fi ocupate prin preluarea personalului cu pregătire paramedicală de la administraţiile locale ale judeţelor amintite.

Acest demers pune în aplicare Legea 78/2020 privind aprobarea Programului-pilot de preluare a personalului angajat cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD specializate în acordarea primului ajutor calificat, aflate în finanţarea unor unităţi ale administraţiei publice locale din cele 5 judeţe, menţionează MAI.