Pompierii Români se Întorc Acasă după Misiunea în Franța
01.08.2024

Misiune de Succes pentru Salvatorii Români

Pompierii români care au fost pre-poziționați în sudul Franței pentru a sprijini lupta împotriva incendiilor de pădure se întorc acasă. Echipa de 40 de salvatori români a colaborat cu colegii francezi, întărind astfel capacitățile de reacție și pregătire în situații de urgență.


Activități și Progrese

În ultimele două săptămâni, pompierii români au patrulat zonele de risc, au participat la sesiuni de antrenament comun și au fost implicați în misiuni reale de stingere a incendiilor. Modulul național specializat de stins incendii de pădure a fost activat pentru a monitoriza și a stinge focarele de incendiu în locațiile stabilite de partenerii francezi.


Parteneriat European și Finanțare

Misiunea, desfășurată între 1 și 31 iulie, a fost organizată de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar, cu scopul de a sprijini autoritățile franceze în gestionarea incendiilor de pădure. Programul a implicat două echipe de câte 40 de pompieri, echipate cu 8 mijloace tehnice. Finanțată de Uniunea Europeană, această inițiativă vizează reducerea timpului de răspuns, îmbunătățirea pregătirii și interoperabilității între forțele de intervenție.