Pompierii arădeni în sprijinul celor din Timiş
06.06.2021

Informare ISU Arad: Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit noaptea trecută cu două  autospeciale de stingere (una de capacitate mare şi una de capacitate medie) în sprijinul colegilor de la ISU Timiș la incendiul de la fabrica de frigidere din localitatea Șag.  

Cele două echipaje au executat atât misiuni de stingere cât și de protecție și transport  apă.  

Deplasarea s-a făcut la solicitarea ISU Timis si din ordinul IGSU.

Informare ISU Timiş: Un incendiu puternic a mistuit în această noapte aproximativ 10.000 mp dintr-o hală a unui operator economic, producător de combine frigorifice, din Timișoara.

60 de pompieri cu 21 de autospeciale de stingere, 2 autoscări de lucru la înălțime, 2 camioane cu 2 motopompe, un echipaj SMURD și un echipaj CBRN au intervenit aproximativ 10 ore pentru stingerea incendiului.
Pentru optimizarea misiunii de răspuns, ISU Timiș a suplimentat echipajele operative cu pompierii aflati în turele libere din cadrul celor două detașamente de pompieri din Timișoara.
De asemenea, a fost activată Grupa Operativă care a coordonat echipajele din teren.
Pentru limitarea pericolului la locul intervenției, pompierii au scos în afara zonei afectate rezervoare cu substanțe periculoase.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime în urma incendiului.
Având în vedere suprafața afectată de incendiu și pericolele existente, în sprijinul pompierilor militari timișeni au fost dislocate două autospeciale de stingere din cadrul ISU Arad, două autospeciale din cadrul ISU Caraș Severin, o autospecială din cadrul ISU Hunedoara și o autospecială din cadrul ISU Alba Iulia.
De asemenea, pompierii voluntari din cadrul SVSU Șag, SVSU Parța și SVSU Recaș au intervenit alături de pompierii militari cu 3 autospeciale de stingere.
Dorim să le mulțumim colegilor din cele 4 județe care ne-au venit în sprijin și pompierilor voluntari care ne-au fost alături în această misiune dificilă.

Sursa foto: Facebook ISU TIMIȘ