Poliţiştii locali păzesc Ieșirile de pe autostradă. Românii care urmează să intre în autoizolare nu sunt lăsați să intre în Arad
18.03.2020

Românii din alte județe care urmează să intre în autoizolare la domiciliu nu sunt lăsați de Poliția Locală să intre în municipiul Arad. Măsura a fost luată pentru combaterea răspândirii COVID-19.

În contextul impunerii stării de urgență generate de răspândirea cu repeziciune a virusului SARS-CoV-2, Direcția Generală Poliția Locală Arad recomandă taximetriștilor să fie prevăzători cu privire la pericolul de a se infecta și răspândi acest virus, ca efect al eventualelor curse efectuate în zona de frontieră, cu pasageri ce revin din străinătate.

Această măsură este necesară deoarece, potrivit normelor impuse de situația creată, persoanele care  se întorc din zonele ”galbene” afectate de COVID19  urmează să fie izolate la domiciliu sau carantinate, după caz.

În eventualitatea în care cetățenii români ce urmează să intre în autoizolare în  alte județe intenționează să se abată prin municipiul Arad către locul de domiciliu, sunt așteptați la coborârea de pe autostradă de către 8 echipaje ale poliției locale, care îi vor determina să-și reia traseul spre locul de domiciliu sau destinația unde au obligația să intre în autoizolare.

În acest context este posibil ca unele persoane care au călătorit în România cu diferite mijloace de transport ( microbuze, autocare, etc) să considere inconfortabilă această măsură și să opteze pentru eludarea acesteia apelând  la serviciile de  transport în regim de taxi.