Poliția Locală „împarte” amenzi
20.05.2021

În ultima săptămână, patrulele de polițiști locali cu atribuții de ordine și liniște publică au continuat să depisteze amatori ai consumului de alimente pe domeniul public, ce nu țin cont de normele legale ori de regulile de bună conviețuire socială și aruncă pe jos resturile produselor respective.

Astfel, un conducător auto aflat într-un bolid de lux, staționat în parcarea din apropierea patinoarului, a fost surprins în timp ce proiecta pe geamul lăsat al portierei cojile semințelor pe care le consuma. Contravenientul a fost sancționat cu 1.501 lei, conform prevederilor Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Arad nr. 162 - privind gospodărirea municipiului Arad.

În seara de 18.05.2021, în Parcul Reconcilierii, un grup de adolescenți și tineri, se recreau consumând produse alimentare preambalate și semințe producând în jurul lor, un covor de coji. Pentru cele constatate și pentru consumul de alcool pe domeniul public, polițiștii locali au aplicat patru sancțiuni în cuantum total de 3.852,5 lei (minorilor li se aplică jumătate din sumă).

Pentru restabilirea climatului de confort al arădenilor, tuturor celor menționați le-a fost solicitată recuperarea deșeurilor abandonate pe domeniul public, oferindu-li-se ”instrumentele complementare” deținute de echipajele DGPL: mătura și fărașul.