PMB vs. ASTRA
26.06.2020

Primăria Capitalei este obligată sa reevalueze ofertele depuse, după ce societatea arădeană, Astra Vagoane, a depus, în luna noiembrie a anului 2019, contestaţie împotriva rezultatului licitaţiei.

Vorbim despre o licitatie pentru 100 de tramvaie noi la Bucureşti, la care a fost desemnată câştigătoare oferta unui producător din Turcia, în defavoarea producătorului arădean.

Decizia a fost data de Curtea de Apel Bucureşti la data de 24 iunie şi este definitivă.

Astra Arad a explicat pentru Ziare.com că unul dintre motivele de contestaţie a fost faptul că tramvaiul propus de turci nu respectă cerinţele tehnice din caietul de sarcini al PMB. 

Printre altele, cauza fiind că era mai lat cu 20 de centimetri decât ar fi trebuit, nu avea 5 uşi duble şi nici măcar nu era omologat în UE.

Tramvaiul mai fusese vândut în Turcia, dar această nu e ţară membră a Uniunii Europene, aşa că nu avusese nevoie de omologare pentru Turcia.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei, se aşteptă şi motivarea pentru a afla instrucţiunile dispuse de instanţă. 

Până atunci se va constitui de urgenţă o comisie de evaluare, având în vedere că s-a menţinut soluţia pronunţată de CNSC, prin care s-a dispus reluarea procedurii de la un anumit punct, impunându-se reevaluarea anumitor aspecte.