Plăţi în moneda Facebook din 2020
23.07.2019

Ceea ce părea o utopie, se poate transforma în realitate. Putem asista la o schimbare istorică iar autorităţile sunt în alertă.

Facebook va lasa anul viitor, moneda proprie, numită Libra.

Dacă aceasta va deveni mai stabilă decât monedele tărilor, care se concurează unele pe altele, iar oamenii vor prinde incredere in Libra, euro, dolarii, leii dar şi celelalte monede se vor deprecia considerabil.

Utilizatorii vor avea pe smartphone-uri un ”portofel electronic” numit Calibra care va fi integrat direct în aplicțiile Messenger și WhatsApp pentru a putea face diverse cumpărături și a putea trimite sau primi bani.

Facebook spune că în timp oamenii ar putea folosi Calibra pentru a plăti facturi, pentru a cumpăra o cafea sau pentru a scana un cod și a folosi apoi transportul în comun fără a avea nevoie de cartela de la operatorul de transport.

Facebook promite că moneda va fi cât se poate de sigură fiindcă va fi sub aceleași criterii de verificare și anti-fraudă folosite de bănci și de emitenții de carduri. 

Arădenii sunt retricenţi când vine vorba de acest subiect şi majoritatea spun că nu ar avea încredere în  moneda Facebook deşi consideră ca această reţea de socializare va ajunge să conducă lumea. 

În România, multe companii negociază contracte în moneda europeană, pentru că pare mai stabila, şi pentru a se proteja în faţa inflaţiei. Dacă vor apărea monede private stabile şi legale, operaţiunile economice vor trece către acestea.