Plajele sunt deschise în Grecia
10.05.2021

Grecia a deschis din 8 mai, plajele private, iar de saptamana aceasta deschise și muzeele. Sunt pașii făcuți de guvernul de la Atena în pregătirea sezonului turistic, care începe oficial pe 15 mai. Grecia se pregătește pentru sezonul estival, iar plajele au început deja să se deschidă, după mai multe zile în care au fost amenajate, astfel încât să respecte regulile sanitare. Șezlongurile sunt așezate la o distanță de doi metri, astfel încât să fie respectată distanțarea socială. Plajele au fost curățate și amenajate cu o zi înainte de redeschidere

Sunt și alte reguli în vigoare. Localurile de pe plajă nu vor difuza deloc muzică. Oficialii greci au explicat că atunci când muzica este dată tare, oamenii vorbesc mai tare, crescând astfel riscul unei răspândiri a virusului.

Grecia a renunțat din aprilie la carantina obligatorie pentru turiştii vaccinați sau pentru cei care prezintă un test negativ COVID. De la începutul pandemiei și până acum, Grecia a numărat peste 350.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus la o populație de 10,8 milioane de locuitori.