Plachetă afişată obligatoriu de toţi comercianţii
17.08.2022

Reguli noi pentru comercianţii români. Începând de astazi aceştia sunt obligaţi să afişeze într-un loc vizibil un afiş prin care să le aducă la cunoștință clienţilor informaţii privind soluționarea alternativă a litigiilor (SAL).

ANPC le cere tuturor comercianților să afișeze o plachetă informativă pentru ca toți consumatorii să fie informați despre mecanismul prin care pot rezolva problemele pe care le au cu comercianții, în afara instanțelor de judecată. Ordinul intră în vigoare astazi aceasta fiind data de la care placheta de informare va trebui afișata obligatoriu.

ANPC va începe să controleze acest aspect începând din 2 septembrie.

Comercianţii cu sedii fizice vor fi obligaţi să pună afişul lângă casa de marcat, orarul de funcționare, în spațiul de comercializare sau, după caz, de prestare a serviciului, inclusiv a serviciilor turistice, de comercializare de pachete de servicii turistice sau bilete de avion.

În cazul celor care administrează site-uri de vânzări, preluare comenzi online și/sau publicitate la produse și servicii pictograma va trebui afisata pe prima pagină a site-ului.