Pilotul născut în orașul Sebiș a fost decorat de Marcel Vela
16.07.2020

Victor Hălmăgian are 31 de ani și este originar din Județul Arad și are la activ peste 1700 de ore de zbor și se apropie de 1.000 de misiuni. El a urmat cursurile de licență din cadrul Academiei Forțelor Aeriene devenind pilot militar în anul 2013 dar nu s-a oprit aici, el a continuat studiile și astfel, cu ambiție și determinare, calitățile lui esențiale, astăzi  deține o diploma de master obținută tot în cadrul aceleași facultăți dar și un curs de specializare făcut în Germania pe un elicopter EC 135.

Victor este căpitan în acest moment, iar în 20 iulie, de Ziua Aviației, urmează să fie avansat în gradul de locotenent comandor. 

Încă din 2013 Victor a început să își clădească pas cu pas cariera  la Punctul de operare aeromedical de la Arad, iar din ianuarie 2020, zboară și salvează vieți cu elicopterul SMURD de la Jibou, punctul aeromedical operaționalizat anul trecut, îndeplinind cu succes peste 90de misiuni.

Astăzi, de ziua Ministerului Afacerilor Interne, Hălmăgian Victor, unul dintre cei mai buni piloți de pe elicopterul SMURD de la Jibou a fost decorat de ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela pentru servicii și fapte care au contribuit la ridicarea prestigiului Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru noi Victor ești un erou. 

Tu și ceilalți colegi din cadrul Detașamentului Aeromedical al Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I..  care zilnic luptați pentru a salva vieți, noi, astăzi, mereu, vă vom mulțumi!

Respect, dragi colegi!