Piaţa de maşini închisă
14.10.2020
Pentru a treia oara de la începutul pandemiei, piaţa de maşini din Arad a fost închisă, în această dimineaţa. Asta spre disperarea celor care îşi câştigă pâinea de zi cu zi, din vânzarea maşinilor second hand. Târgul de autoturisme din Arad, cel mai mare din vestul ţării de altfel, este acum, în pragul falimentului.
Pentru administratorii târgului de maşini din Arad vestea închiderii a căzut ca un trăznet. De la 500 de autoturisme cât era rulajul înainte de pandemie, astăzi, doar 100 de autoturisme îşi aşteaptă cumpărătorii.
Dealerii de maşini second hand sunt disperaţi. Cele două teste COVID pe care trebuie să le prezinte la vamă costă foarte mult şi acest aspect se reflectă în preţul maşinilor aduse de afară.
Cei care îşi lăsau maşinile la vânzare în piaţă reuşeau, în trecut, să găsească un client în câteva zile. Acum, autoturismele aşteaptă săptămâni întregi un cumpărător.
De astăzi, în Arad şi în alte 11 localităţi, s-au luat măsuri noi de restricţionare. Pe lângă închiderea restaurantelor şi a barurilor de interior, comitetul pentru situaţii de urgenţă a hotărât să pună lacăt pe toate târgurile şi oboarele, cu excepţia celor în care se vând produse alimentare.