Petre revine la Europeanul de tineret: „E o responsabilitate, o onoare, o mândrie”
22.03.2021

Utistul Adrian Petre a prins pe ultima sută de metri lotul României pentru Campionatul European U21 din Ungaria și Slovenia, înlocuindu-l pe Valentin Costache deoarece fotbalistul CFR-ului nu și-a revenit după infectarea cu Covid-19. „Tricolorii mici” vor întâlni Olanda, Ungaria și Germania în grupa A a turneului.


Atacantul arădean a vorbit despre Euro în cadrul unei conferințe de presă: „Nu contează că am fost convocat pe final, am fost pregătit, pentru că eram pe lista adițională și am știut că oricând se poate întâmpla ca eu să fiu chemat. E o responsabilitate, o onoare, o mândrie, că sunt la al doilea campionat european consecutiv, sunt conștient că nu am fost chemat doar de dragul de a fi chemat, ci sunt așteptări de la mine și de la echipă, cred că sunt pregătit să ajut echipa.


Va fi o atmosferă diferită față de cea de acum doi ani, suntem conștienți de asta, acum doi ani ne-au ajutat foarte mult suporterii, a fost o emulație fantastică în jurul nostru și asta ne-a dat putere. Acum va fi total diferit, trebuie să abordăm diferit meciurile, dar staff-ul este pregătit și avem încredere în fiecare jucător și în fiecare om care poate aduce un plus echipei. Lipsa fanilor e un minus pentru noi, dar trebuie să ne ambiționăm mai mult și să ne motiveze mai mult acest lucru. Turneul fiind în Ungaria, probabil că ar fi fost foarte mulți suporteri români.


În 2019 eram cotați cu șansa a patra în grupă, acum suntem cotați cu șansa a treia, dar am reușit să facem surpriza acum doi ani și cred că lumea se așteaptă la ceva asemănător și acum, dar trebuie să ne coborâm așteptările în primul rând, nu speranța sau încrederea, ci doar așteptările, pentru a nu fi dezamăgiți apoi. Trebuie să o luăm pas cu pas, ca și acum doi ani, am luat fiecare meci în parte, iar restul s-a întâmplat de la sine. Nu trebuie să pornim cu gândul că Ungaria nu ne va pune probleme, sau că ne vom califica lejer. Sunt meciuri grele la acest nivel, diferențele nu sunt mari între echipe, și cum am produs noi surpriza acum doi ani, la fel o poate face și Ungaria.


Sincer, nu m-am uitat la loturile adversarilor, dar e clar că sunt jucători foarte buni și va face diferența doar felul în care ne vom prezenta noi pe teren. Nu am vorbit cu colegii despre transferuri, fiecare își vede de drumul lui, cred că dacă îți pui în valoare calitățile în slujba echipei, vor veni și transferurile. Acum doi ani am ajuns în semifinale și s-a văzut câți s-au transferat, așadar nu are rost să vorbim despre aceste lucruri deocamdată, trebuie doar să ne facem treaba și să câștigăm fiecare meci pentru a atrage atenția. Pot lua acest turneu și ca pe un restart, dar nu vreau să mă gândesc foarte mult la ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă, trebuie să mă reîncarc cu energie pozitivă și cu motivație pentru a reuși să mă ridic din nou. E o atmosferă bună la lot, nu sunt bisericuțe, important e să fim toți un grup unit, acum doi ani asta a făcut diferența.”


Petre a revenit la UTA în februarie și a înscris un singur gol pentru „roș-albi”, în eșecul cu 1-2 din Cupa României împotriva Universității Cluj.