Peste 80 de amenzi pentru nepurtarea măștii
04.02.2021

În ziua de 3 Februarie 2021, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii arădeni, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate 2.279 de persoane, verificate 152 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 62 de mijloace de transport în comun.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 89 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 19.700 de lei, dintre care 7, în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și celelalte pentru nepurtarea măștii de protecție.