Peste 40 de tone de deșeuri au fost oprite de la intrarea în România, pe la frontiera de vest.
14.12.2021

În județul Bihor, la Borș I, polițiștii de frontieră și comisarii Gărzii de Mediu au oprit un camion condus decătre un cetățean român, conform documentelor de însoțire a mărfii, transporta deșeuri costând în plastic și cauciucuri uzate de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 23.420 kilograme de deșeuri constând în plastic și cauciucuri uzate, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Conform Purtătorul decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Alexandru Andrei Dincă, În județul Arad, la Vărșand, polițiștii de frontieră și comisarii Gărzii de Mediu au oprit un camion condus decătre un cetățean din Bulgaria, care, conform documentelor de însoțire a mărfii, transporta haine second-hand de la o societate comercială din Ungaria, pentru o firmă din România. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu deșeuri de textile pentru care șoferul nu a prezentat documentația completă prevăzută de lege pentru tranzitul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 16.720 de kilograme de deşeuri.

Camioanele cu deșeuri au fost oprite de la a intra în România, iar polițiștii de frontieră continuă cercetările în aceste cazuri.