Percheziții în Arad
04.03.2021

În această dimineață polițiștii arădeni au efectuat mai multe percheziții în două dosare privind infracțiuni care se întind pe raza mai multor județe.

În primul dosar, Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din județul Mureș au pus în aplicare, joi, 190 de mandate de percheziție domiciliară în 17 județe și în capitală, la sediile unor firme și la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, abuz în serviciu și poluare prin evacuare de deșeuri.

„Acţiunile se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş şi au loc în Bucureşti şi în judeţele Mureş, Botoşani, Iaşi, Suceava, Alba, Arad, Bacău, Bihor, Caraş Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Prahova, Sibiu, Teleorman şi Vaslui. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2018-2020, o societate comercială din judeţul Mureş, având ca obiect de activitate preluarea deşeurilor şi predarea lor către incineratoare autorizate, cu activitate în 17 judeţe, nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile relaţiile comerciale stabilite. De asemenea, pentru a evita costurile privind incinerarea legală şi înregistrarea în contabilitate a facturilor de prestări servicii, societatea în cauză ar fi evacuat în natură deşeurile preluate”, au anunţat, într-un comunicat de presă, reprezentanţii IPJ Mure. 

Totodată, acţiunea vizează şi aspecte privind achiziţii publice de materiale sanitare din perioada stării de urgenţă.

Al doilea dosar are ca obiect falsificarea de diplome și certificate profesionale. Peste 200 de percheziții au avut loc în București și în 34 de județe, printre care și județul Arad, la o grupare care ar fi falsificat și vândut diplome de studii și certificate de calificare profesională. Anchetatorii au descoperit 346 de astfel de documente falsificate.