Pensia de urmaş se încasează după depunerea adeverinţei şcolare
25.10.2021
Casa Judeteana de Pensii Arad atrage atentia tinerilor, care beneficiaza de pensie de urmas, în vârstă de peste 16 ani, ca au obligația să prezinte adeverința din care să rezulte că în anul școlar în curs, respectiv 2021 – 2022 urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii. Data scadentă de depunere a adeverinței a fost 25 septembrie 2021, iar cei care nu au depus adeverinta nu vor primi pensia de urmaș aferentă lunii octombrie.Cum anul universitar a inceput pe 1 octombrie, cei care nu au putut aduce adeverinta au putut face si o declaratie pe propria raspundere, fiind singura varainta de a incasa banii in luna octombrie.

Daca nici pana in 25 octombrie nu au reusit să prezinte caselor teritoriale de pensii adeverința în original sau copie/electronic din care să rezulte că în anul universitar în curs, urmează o formă de învățământ superior, nu vor incasa banii nici luna urmatoare.
Declaratia pe proprie raspundere trebuie transmise prin e-mail la adresa: plati.arad@cnpp.ro, prin fax la nr. 0257.214.061 iar ulterior adeverința trebuie depusă, în original.