Pe cine controlează ANAF în 2022?
27.01.2022

Anul acesta, inspectorii fiscali se vor concentra in special asupra acelor produse pentru care factura electronică devine obligatorie.


Astfel va fi urmărită activitatea comercianților de legume, fructe, apă, alcool, haine, încălțăminte, nisip, pietriș și clădiri noi.


Furnizorii sunt obligați, începând cu data de 1 iulie 2022, să transmită facturile emise în sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura, indiferent dacă destinatarii sunt sau nu înregistrați în Registrul RO e-Factura.


Important de menționat este că Fiscul urmărește să renunțe, treptat, la controalele și verificările din teren. Se va merge către o nouă abordare, aceea a verificărilor la distanță, datorită implementării fișierului standard de control fiscal.



Conducerea ANAF a precizat ca doreste diminuarea duratei inspecțiilor fiscale dar si diminuarea vizitelelor fizice la contribuabili astfel ca interacțiunea va avea loc in special în special în mediul virtual. ANAF  analizeaza astfel informațiile de care dispune electronic.