Patronatul din Arad, discuții la Ministerul Finanțelor
22.07.2020

Zilele trecute, Ioan Marin CRIŞAN, preşedintele Filialei Judeţene Arad a Confedreaţie Patronatul Român a participat împreună cu preşedintele Patronatului Român, Gheorghe NAGHIU, la o întâlnire de lucru la Ministerul Finantelor Publice.
Au fost evidenţiate problemele finaniare cu are se confruntă firmele româneşti, precum şi nevoia acestora de a obţine finanţări cu dobânzi mai mici.

Acest lucru este necesar, în contextual actual al crizei generate de SARS COV 2, datorită căreia firmele româneşti au avut de suferit.
Cu toate că a fost lansat în luna mai 2020, „Programul de finantare IMM INVEST” aprobat de Guvernul României se blochează la băncile comerciale care prelungesc foarte mult acordarea creditelor.
Secretarul de Stat Gheorghe PECINGINĂ, coordonatorul acestui program, a propus o nouă întalnire în luna august 2020, în care să se discute cazuri concrete privind finanţarea firmelor româneşti

A fost discutată necesitatea găsirii unor surse de finanţare care să asigure mărirea indemnizaţiilor pentru copii precum şi mărirea punctului de pensie. Acest luru va fi posibil doar cu eradicarea neregulior financiare, deoarece conform celor prezentate de preşedintele patronatului arădean, Ioan Marin CRIŞAN, în acest moment economia României atins un nivel ridicat, ajungând la circa 35% din PIB, ceea ce duce la o scădere a colectării la buget a taxelor si impozitelor.
„Este obligatoriu ca ANAF-ul să verifice marile companii străine din România, care în ultimii ani au fost ocolite de controalele fiscului. Au fost verificate doar firmele româneşti care au primit amenzi usturătoare. O altă problemă cu care se confruntă firmele cu capital românesc este impozitarea excesiva a muncii.
'Suntem dispuşi, împreună cu preşedintele Gheorghe NAGHIU să susţinem proiecte comune Partonat- Guvern, în vederea elaborării unui program de ieşire din criză care să permită deblocarea activităţii agenţilor economici”, a declarat Ioan Marin CRIŞAN după întâlnirea de la Bucureşti.