Pastile româneşti pentru imunitate
30.11.2020
Sunt veşti tot mai bune de la Institutul Cantacuzino. Daca vaccinul antigripal este încă în lucru, institutul a finalizat comprimatele orale pentru intărirea imunităţii.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că Orostim-HV este un suplimentul alimentar care conține o combinație de 15 tulpini bacteriene și o pulbere de extract de orz verde. Acesta are proprietăți antioxidante și de stimulare a imunității, determinând creșterea rezistenței organismului la infecții.

''Produsul se administrează în perioadele cu risc de apariție a infecțiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivități cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecții respiratorii repetate și persoanelor de vârsta a treia în stări cu imunitate scăzută. În următoarea perioadă se va continua dezvoltarea produsului, urmând ca anul viitor Institutul Cantacuzino să realizeze transferul tehnologic într-o altă arie de fabricație pentru producția în serie a produsului”, a transmis MApN.

Deocamdata comprimatele se găsesc doar la punctul de vânzare al Institutului Cantacuzino si vor putea fi cumparate din 2 decembrie.