Parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de jandarmi
24.08.2020
Duminică în jurul orei 14.00, un echipaj din cadrul Grupei de Jandarmi Supraveghere și Intervenție Pecica, a depistat un bărbat de 33 de ani, din Timișoara, care oferea spre comercializare 44 parfumuri de diferite mărci cunoscute, direct din portbagajul unui autoturism. Acesta se afla într-o parcare de pe autostrada A1, în dreptul orașului Pecica.
Întrebat despre proveniența produselor, bărbatul le-a spus jandarmilor că le-a achiziționat de la o persoană necunoscută, cu intenția de a le recomercializa la un preț mai mare și nu deține vreun document justificativ.
Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului, acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, conform Legii nr. 84 din 1998, privind mărcile înregistrate și indicațiile geografice.
Parfumurile, în valoare de aproximativ 2200 lei, au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare au fost predate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.