Parcul din fața Spitalului Județean nu va fi afectat de construirea Complexului Matern-Pediatrie
26.07.2024

Discuții inițiale cu proiectanții

La sediul Consiliului Județean Arad a avut loc prima ședință de lucru cu proiectanții Complexului Matern-Pediatrie. Echipa de proiect, împreună cu conducerea spitalului, a discutat planul de fezabilitate pentru noul spital, care va sta la baza proiectului tehnic.


Suprafața și poziționarea construcției

Un aspect important al discuțiilor a fost suprafața fiecărui palier al noii construcții. Poziția finală a clădirii a fost stabilită astfel încât parcul din fața Spitalului Județean să nu fie afectat, păstrând spațiul verde intact.


Heliportul și detaliile tehnice

Un alt subiect abordat a fost amplasarea heliportului pe acoperișul Complexului Matern-Pediatrie. Proiectanții au luat în considerare curenții puternici de aer care vor fi generați la înălțimea de aproximativ 40 de metri, pentru a asigura siguranța la aterizare și decolare.


Finanțare și importanța proiectului

Complexul Matern-Pediatrie este cel mai ambițios proiect al Consiliului Județean Arad, finanțat cu 115 milioane de euro prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Această investiție semnificativă va contribui la îmbunătățirea infrastructurii medicale și a serviciilor oferite comunității.