Parcul „Bujor Buda”, integrat în patrimoniul Consiliului Județean
27.11.2020

Parcul Bujor Buda, de lângă Hotel Continental, este una dintre cele mai spectaculoase investiții de anul acesta, de pe domeniul public arădean. Investiția a fost făcută de Consiliul Județean, în parteneriat cu Asociația Rubio-Pro Copilărie, Pro Viață, și companiile Aptiv și Stacons. Reamenajarea parcului a fost asumată de Sergiu Bîlcea, la vremea respectivă vicepreședinte al Consiliului Județean Arad. Vă reamintim că spațiul verde a fost reabilitat integral, au fost amplasate bănci și realizate alei, iar fântâna arteziană a fost reconstruită. Nu în ultimul rând, în parcul acesta se află și unul dintre cei mai bătrâni copaci din municipiu, un salcâm japonez plantat aici în perioada Marii Uniri.

Pentru ca parcul să fie recepționat, a fost nevoie de finalizarea lucrărilor, adică de amplasarea bustului lui Bujor Buda, un împătimit al Aradului, căruia, în semn de respect, autoritățile arădene i-au dedicat această lucrare. Prin votul consilierilor județeni, Parcul „Bujor Buda” a intrat astăzi în patrimoniul Consiliului Județean, după ce lucrările de amenajare au fost finalizate în totalitate.

„Consiliul Județean, în colaborare cu societatea civilă, reprezentată de Asociația RUBIO-PRO COPILĂRIE, PRO VIAȚĂ și de SC Stacons, a reușit să ofere arădenilor o oază de liniște și verdeață în centrul Aradului și, de asemenea, a adus și un omagiu permanent domnului Bujor Buda, cel care a insistat pentru reabilitarea clădirilor istorice din municipiu”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.