Panică mai mare în România decât în Italia
02.03.2020

Panica generală creată de teama de coronavirus este mai mare în România decât în Italia. O spun chiar românii care vin, în aceste zile din Peninsulă. 


Câteva sute de români vin din Italia în fiecare zi prin punctul de trecere a frontierei Nădlac 2, de pe autostrada Nădlac-Arad, cel mai mare punct rutiere de intrare-ieșire din România.

Cei care vin din zone în care s-a confirmat prezența coronavirusului trebuie să completeze un chestionar în care declară pe propria răspundere locul de îmbarcare și cel de destinație.

Oamenii spun că panica este mai mare în România decât în Italia.

În toate punctele de trecere a frontierei din județul Arad există echipaje medicale care efectuează triaj epidemiologic în mod continuu.

Doar prin punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad, la fiecare 24 de ore, intră în țară între 300 și 400 de români care vin din zonele din Italia în care s-a constatat prezența coronavirsului.

În Arad, unde există a 2a cea mai mare comunitate de italieni din România, la cea mai recentă raportare cca 100 persoane venite din zonele cu probleme din Italia și China sunt monitorizate și izolate la domiciliu, însă, până în acest moment, în județ, nu există nicio suspiciune de îmbolnăvire cu coronavirus.