Ordonanţa Militară Nr. 12 | Suceava iese din carantină
13.05.2020

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a anunţat adoptarea Ordonanţei Militare Nr. 12.

Conform noii ordonanţe se ridică restricţia de carantinare asupra municipiului Suceava şi a localităţilor limitrofe,  Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Mitocul Dragomirnei, Pătrăuți și Șcheia.

Ministrul de interne a ţinut să mulţumească tuturor cetăţenilor care au stat în caratină. Marcel Vela i-a numit pe aceştia eroi şi învingători, iar autorităţilor, medicilor şi instituţiilor le-a mulţumit pentru implicare.

„Ordonanțele militare nu au făcut altceva decât să consolideze acest zid împotriva inamicului agresiv, invizibil. Ne-a făcut să realizăm că suntem mai puternici împreună. În această perioadă grea, am arătat că putem fi uniți. Trebuie să tratăm fiecare zi cu responsabilitate, să ne gândim la sănătatea noastră și a celor apropiați. În această luptă, am găsit puterea de a ne aduna și a fi responsabili. Știm exact ce avem de făcut.” – a declarat Vela.

Ministrul Afacerilor de Interne în final a declarat: „Închei cu un gând simplu și foarte important: Dumnezeu să binecuvânteze România!”