Ongaro aduce un punct în prelungiri: FC U Craiova - UTA 1-1
18.02.2022

FC U Craiova și UTA au remizat, 1-1, pe stadionul „Ion Oblemenco”, în cadrul etapei 27 din Liga 1. Oltenii au deschis scorul prin Compagno, dar golul din prelungiri al canadianului Ongaro a adus un punct pentru UTA.


Gazdele au început mai bine partida, cu două ocazii în primele cinci minute, însă Iacob a intervenit bine la reluarea lui Baeten, iar șutul lui Bălan a trecut mult pe lângă poartă. Arădenii au avut prima oportunitate în minutul 20, prin Otele: nigerianul a primit o pasă de la Ubbink, l-a driblat pe Negru și a tras la poartă, dar Popa a respins. În minutul 33, Baeten a centrat dintr-un corner de pe partea stângă, Bălan a trimis excelent cu capul spre poartă, însă Iacob a fost din nou la post și a respins. După alte câteva minute, Kovacic a greșit în partea stângă a apărării Craiovei, Otele a recuperat, însă centrarea sa nu a fost una de calitate, deși Miculescu se afla liber în careu. Pe finalul reprizei, Bălan (șut telefonat, prins de Iacob) și Bauza (șut peste poartă) au ratat încă două ocazii pentru olteni, iar scorul pauzei a rămas 0-0.


Prima fază importantă din repriza secundă a aparținut UTA-ei, în minutul 49, când Miculescu i-a pasat lui Isac în lateral dreapta, mijlocașul a scăpat singur cu Popa, dar a tras exact în acesta. În minutul 56, craiovenii au deschis scorul: Baeten a centrat din corner, Compagno s-a desprins de fundașii UTA-ei și a trimis puternic cu capul în plasa porții arădene. După 10 minute, utiștii au avut două ocazii importante: Ubbink a tras de la marginea careului, Popa a respins cu emoții în corner, iar din lovitura de colț rezultată, olandezul a centrat, iar Batha a trimis cu capul în bară. UTA a egalat în prelungirile meciului prin canadianul Ongaro, care a trimis un șut frumos cu exteriorul din careu după o deviere a lui Baravykas.


Ionuț Badea a tras concluziile după meciul de la Craiova: „Un punct câștigat in extremis, nu sunt deloc mulțumit cu așa ceva. Au fost și alte situații care au fost independente de voința noastră și aici mă refer la cornerul din care Craiova a marcat, unde nu a existat deloc lovire din partea unui jucător de-al UTA-ei. Mai ales că mingea a fost lentă, sunt foarte mirat, nu înțeleg cum nu a văzut acest lucru brigada de arbitri. Nu sunt deloc mulțumit de acest egal, puteam 100% să facem mai mult, această teamă de reușită pe care a înregistrat-o de-a lungul timpului echipa a fost rezolvată în anumite momente, dar se pare că a revenit puțin din nou. Dar, lucrurile acestea, cel puțin în momentul de față, după ce am evaluat cum trebuie situația lotului, încep să devină inacceptabile. A fost un meci și tactic și frumos, care pe undeva s-a terminat la egalitate meritat, dar cred că ar fi putut câștiga ambele echipe în urma ocaziilor. Cert este că realitatea a fost alta și, din păcate, din nou a fost influențată. UTA a mai avut situații de genul acesta și înainte să ajung aici și, sincer, sper să nu se mai întâmple. Adică, sunt chestiuni pe care doar le înregistrăm, nu suntem genul de club și nici personalitățile care să ieșim și să țipăm foarte tare pentru aceste lucruri. Dar, în același timp, bunul simț și cultura care ne leagă de istoria clubului ne obligă măcar să scoatem în evidență aceste lucruri” 

Peste o săptămână, vineri, 25 februarie, arădenii primesc vizita „lanternei roșii” Academica Clinceni. Partida de pe Arena „Francisc Neuman” va începe la ora 17:30.

Formații:


FC U Craiova 1948: R. Popa – Negru (Paramatti 71), Kovacic, Diallo, Bușu – Baeten, Asamoah (Marquet 71), Van Durmen – Bauza (Sidibe 87) – Compagno, C. Bălan. Rezerve neutilizate: Mogoșanu – D. Albu, Blidar, V. Pop, C. Albu, Ondaan. Antrenor: Nicolo Napoli


UTA: Iacob – Vukcevic, Medjimorec, Benga, Baravykas – Batha (Laukzemis 87), Ubbink, Isac (Mercioiu 71) – Otele (Vorobjovas 71), Miculescu (Ongaro 64), Dangubic. Rezerve neutilizate: Balauru – Dima, Pătlăgică, Hrezdac. Antrenor: Ionuț Badea


Arbitri: Viorel Cojocaru (Galați) – Ferencz Tunyogi (Zalău), Marius Marchidanu (Brăila). Rezervă: Andrei Moroiță (Ploiești).


FOTO: Digi Sport