Omor calificat cu premeditare
31.05.2021
Omul de afaceri omorât, în weekend, la Arad, în stil mafiot, nu părea să aibă probleme care să-l afecteze în mod special sau să fi fost amenințat. Declarația a fost făcută chiar de către fiica omului de afaceri. Pe de altă parte, anchetatorii analizează mai multe piste pentru a desluși ce s-a întâmplat
La cererea mass media, Laura Crișan, fiica omului de afaceri, a acceptat să vorbească luni cu presa, dar nu a vrut să dea declarații în fața camerei de flmat. A spus că nu știe ca tatăl ei să fi fost amenințat sau să fi avut anumite probleme care să-l fi afectat în mod special. Cu o seară înainte, bărbatul a vorbit cu nepoata sa la telafon.
Cert este că mașina de lux care a explodat a stat mai bine de o săptămână într-o hală de la ferma de pești a omului de afaceri. 
Apoi cu 5 zile înainte de a exploda, mașina a fost la vulcanizare. Nu pentru că ar fi avut pană și nu ar fi stat în service nejustificat de mult, așa cum s-a speculat în ultimele zile. Ci pentru că avea cauciucurile uzate, iar întreaga lucrarea a durat circa 20 de minute, perioadă în care omul de afaceri a fost și el acolo, spun cei de la service.
Imaginile  de pe camerele supraveghere au fost preluate de anchetatori, iar oamenii  de la vulcanizare spun că imaginile nu suprind pe nimeni apropiindu-se de mașină.
O altă informație negată de surse apropiate anchetei,  în cazul TIR-ului cu peste 600 de baxuri de ţigări de contrabandă confiscat zillele trecute la Arad, susțin că TIR-ul nu a fost dus în curtea firmei omului de afaceri Ioan Crişan, așa cum a apărut în spațiul public. Camionul a fost dus în curtea altei societăţi, la care apelează poliţiştii în astfel de cazuri, pentru a putea face inventarul mărfurilor de contrabandă.
Între timp, tot mai multe lumânări sunt puse la locul în care a explodat mașina, iar cineva a așezat cu grijă și o floare de mac. Părerile localnicilor sunt împărțite.
Fostul ministru de interne, Constantin Traian Igaș, spune că l-a cunoscut pe omul de afaceri. Cumpăra de la el pește pentru restaurantul pe care îl deține. Igaș consideră că ceea s-a întâmplat este și o urmare a faptului că fostul „Serviciu 2 și un sfert” a fost decapitat sau că în pandemie polițiștii au fost puși să dea amenzi pentru purtatul măștii de protecție, în loc să fie lăsați să supravegheze adevărata criminalitate.
Pe de altă parte, autopsia omului de afaceri a fost finalizată.
Cum, când, de cine și de ce a fost amplasat explozibilul în mașină, sunt întrebări la care se caută încă răspunsuri. Ancheta este coordonată de către Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care a confrmat luni, că cercetările vizează comiterea infracțiunii de omor calificat cu premeditare, iar mai multe persoane au fost audiate până în acest moment.