O zi fără amenzi
09.05.2020

COMUNICAT PREFECTURĂ: Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 143 persoane și 16 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor de izolare. Nu au fost aplicate amenzi contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și nici nu au fost întocmite dosare penale noi pentru încălcarea regimului de carantină sau alte fapte circumscrise infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

În același interval de timp, jandarmii arădeni au verificat 35 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, fără să constate abateri. Nu au fost aplicate amenzi contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și nici nu au fost întocmite acte premergătoare ale procesului de urmărire penală pentru eventuale încălcări ale regimului de carantină sau pentru alte fapte circumscrise infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

***

Polițiștii locali arădeni, asigurând cu un efectiv de 49 de cadre și 21 mijloace auto mai multe tipuri de activități legate de prevenirea răspândirii COVID-19 și aplicării prevederilor ordonanțelor militare, au legitimat și verificat, într-un interval de 24 de ore (perioada 08.05.2020, ora 7.00 – 09.05.2020, ora 7.00),  55 de persoane, fără să aplice amenzi contravenționale pentru eventuale încălcări ale restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare.