O săptămână de activități preventive
17.11.2019

Săptămâna trecută, polițiștii de prevenire și cei de rutieră au desfășurat mai multe activități axate pe prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați copiii.

Întâlnirile polițiștilor au fost cu copiii a două grupe de vârstă : cei mai mici participanți la trafic, din grupele de grădiniță și elevii de liceu, în faza premergătoare susținerii examenului pentru obținerea permisului de conducere și cei care, elevi fiind încă, sunt și conducători auto.

Activitățile preventive au avut ca scop conștientizarea pericolelor la care se expun participanții la trafic care nu respectă regulile de circulație, posibilele urmări ale teribilismului în trafic, a vitezei excesive, a consumului de alcool și substanțe interzise și alte cauze generatoare de accidente rutiere.

Copiii au fost receptivi și au participat activ la discuții, fiind deosebit de interesați (cu precădere cei cu vârsta peste 16 ani) de urmările nerespectării legislației rutiere.

Întâlnirile polițiștilor cu elevii și preșcolarii vor continua pe tot parcursul anului școlar, în cadrul campaniilor #10pentrusiguranță și “Condu prudent! Viața este numai una” (în colaborare cu Crucea Roșie Arad).