O familie atacată de proprii câini a fost salvată de jandarmi
27.10.2021

S-a întâmplat în această după-amiaza, in casa unei familii cu doi bunici și o nepoțică, când unul dintre cei doi câini, pe care aceștia îi dețin, a devenit agresiv si a mușcat-o pe femeie. Soțul a sărit in ajutorul acesteia, însă a căzut si el victimă fiind mușcat in repetate rânduri, mai mult și cel de al doilea câine a devenit agresiv. 

În lupta pentru viața lor cei doi bunici și-au luat nepoțica în brațe și s-au baricadat într-o camera de la parterul imobilului.

Un vecin care a auzit strigătele de ajutor si câinii lătrând, a sunat numaidecât la 112, iar un echipaj de Jandarmerie si unul de ambulanță au fost direcționate la adresa indicată. 

Ajunși la fața locului jandarmii i-au găsit pe proprietari baricadați într-o cameră, iar de la geam strigau după ajutor și câinii liberi în curte. Jandarmii au analizat repede situația și au luat decizia să folosească materialele de restabilire a ordinii publice, respectiv scutul de protecție, tonfa și șpray-ul iritant lacrimogen. 

Astfel au reușit să-i izoleze pe cei doi câini agresivi după care, cu ajutorul scuturilor de protecție, i-au împins și imobilizat în colțul unei anexe până la sosirea echipajului de ecarisaj. În același timp echipajul medical a intervenit pentru acordarea primului ajutor celor două victime care prezentau numeroase răni pe tot corpul.

Bunicii au fost transportați la spital nu înainte ca echipajul de Jandarmerie să-i asigure că vor avea ei grijă de nepoțică până la sosirea mamei. 

Câinele agresiv a fost anesteziat și transportat la Adăpostul Public Arad, urmând ca proprietarii să ia o decizie în privința lui.