Număr record de dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului
10.02.2020

Polițiștii arădeni au depistat în trafic, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe persoane care au condus sub influența alcoolului.

Cu o alcoolemie de 1,15 mg./l. alcool pur în aerul expirat a fost depistat, de polițiștii din Nădlac, un nădlăcan de 36 de ani, care, în timpul efectuării unui viraj, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ieșind în afara părții carosabile. În uma evenimentului rutier au rezultat exclusiv pagube materiale.

Un bărbat de 36 de ani, din Sântana, a condus un autoturism pe D.J. 792/C, pe raza localității Caporal Alexa, având o alcoolemie de 0,99 mg./l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii din Micălaca au depistat un arădean de 41 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Nicolae Titulescu din municipiu, având o alcoolemie de 0,97 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Au mai fost depistați în timp ce conduceau sub influența alcoolului : pe D.J. 709/J, pe raza localității Iratușu, un bărbat de 61 de ani, din Șofronea, cu o alcoolemie de 0,67 mg./l. alcool pur în aerul expirat; pe raza localității Zimandcuz, un arădean de 60 de ani, cu o alcoolemie de 0,58 mg./l. alcool pur în aerul expirat; pe raza localității Gurba un tânăr de 21 de ani, din Arad, cu o alcoolemie de 0,54 mg./l. alcool pur în aerul expirat; pe D.N. 79 /A, un bărbat de 43 de ani, din Socodor, cu o alcoolemie de 0,53 mg./l. alcool pur în aerul expirat și pe raza lcoalității Pâncota un tânăr de 23 de ani, din Galșa, având o alcoolemie de 0,45 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, pe numele celor în cauză fiind întocmite dosare penale.