Nu îngheaţă anul şcolar
23.03.2020

Nu va fi inghetat anul scolar si nici nu vor fi amanate examenele natioanale pentru anul viitor. Sunt vestile bune ale zilei in educatie. 

Declaratiile potrivit carora se discuta despre inghetarea anului scolar au fost infirmate astazi de catre Ministrul Educatiei, Monica Anisie.

Potrivit acesteia este “exclusa” anularea examenelor natioanle din acest an. Inghetarea anului scolar nu este o solutie lauta in calcul.

De asemenea inspectorul scoalr general Marius Gondor spune ca nu este momentul pentru discutii atat de radicale si indeamna la calm. 

În ceea ce-i privește pe elevii care trebuie să susțină examenele de Evaluare Națională, Bacalaureat sau studenții care trebuie să își susțină licența, MEC va prezenta săptămâna aceasta variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi starea de urgență.

Pentru elevii din mediul rural care nu au acces la calculator, oficialii ministerului Educatiei au discutat cu cei ai Televiziunii Romane un parteneriat prin care cadrele didactice care să susțină la televizor orele pentru cei care sunt în clasa a VIII-a sau a XII-a.