Nu anulaţi vacanţele de vara aceasta
05.03.2020

Turismul este anul acesta afectat de Coronavirus.

Germania a anulat ITB, cel mai mare targ de turism din lume pentru prima oara in istorie. Cu toate acestea Razvan Pascu consultant in turism ii sfatuieste pe oameni sa ne se panicheze si sa nu isi anuleze vacantele. Brigitta Saszet managerul unei agentii de turism din Arad spune ca locurile sunt deja ocupate pe Turcia in proportie de 80 la suta. 

Targul de turism de la Berlin a fost anulat anul acesta, pentru prima data in istoria de 54 de ani a targului.

Razvan Pascu indeamna insa la calm in ceea ce priveste sezonul estival. Este binecunoscut faptul ca virusul Corona nu rezista la temperaturi ce depasesc 25-30 de grade deci in lunile urmatoare cazurile de imbolnaviri vor disparea.

Pana atunci Razvan Pascu consultant in marketing tutistic a subliniat că oamenii trebuie să se informeze din surse sigure şi să încerce să nu se panicheze.

Răzvan Pascu a declarat că nu sunt prea multe soluţii pentru cei care au bilete cumpărate pentru Italia şi nu mai vor să plece.

Daca acestia decid să anuleze călătoria dar compania aeriana nu anulează zborul și nici nu decide alte măsuri de compensare, nu vor primi banii înapoi.

Pentru cei care isi anuleaza zborurile mai ales companiile low cost percep o taxă de anulare sau de schimbare a datei.

La compania aeriana de stat de exemplu dacă cineva vrea să-și modifice data călătoriei, poate să facă asta plătind doar diferența de preț. Ce poti recupera sunt taxele de aeroport. Unii oamnei refuza sa plece in italia nu de teama virusului ci pentru a nu intra in carantina la intoarcere.

Unele hoteluri pot să dea banii înapoi, dacă a fost o rezervare cu anulare gratuită.

Reprezentantii companiilor de turism din Arad de asemenea indemana de asemenea la calm. Aradenii nu au motive justificate sa isi anuleze vacantele vara aceasta. Si cei care pleaca in destinatii exotice sunt avantajati in 2020. Pot sa isi anuleze calatoriile pana cu 15 zile inainte de plecare fara sa piarda banii.