Nu a respectat izolarea la domiciliu | I-au deschis dosar penal
12.06.2020

Joi, 11 iunie, a.c., în jurul orei 13.45, un echipaj de jandarmi a depistat un bărbat de 22 de ani care nu a respectat măsurile de izolare la domiciliu impuse de autoritățile competente, în urma întoarcerii acestuia din străinătate. Bărbatul a fost depistat în fața unui magazin alimentar dintr-o localitate din Județul Arad. La vederea jandarmilor, bărbatul a încercat să-i evite.

Având în vedere comportamentul suspect al acestuia, jandarmii i-au solicitat să se legitimeze, iar în urma verificărilor procedurale efectuate, au constatat că pe numele lui este emisă o alertă de tip ,,coronavirus asociat” și avea obligația legală să stea în izolare la domiciliu 14 zile. Bărbatul le-a spus jandarmilor că are cunoștință despre prevederile legale privind respectarea măsurii de izolare la domiciliu, însă a considerat că nu va pune pe nimeni în pericol în plimbarea sa, deși, în urmă cu doar câteva zile, un văr de-al său, tot din aceeași localitate, a fost depistat de jandarmi în aceleași condiții. Jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,zădărnicirea combaterii bolilor conform Codului Penal.

Bărbatul a fost condus la un centru de carantină, unde va sta următoarele 14 zile, cu obligația de a suporta cheltuielile de carantinare.

Pe timpul activităților desfășurate la fața locului, echipajul de jandarmi a asigurat zona și nu a permis bărbatului să intre în contact cu alte persoane, iar pentru transportul acestuia la centrul de carantină, a fost solicitat în sprijin un echipaj de pompieri, din cadrul ISU Arad.