Noul stadion „Francisc Neuman”, inaugurat fără spectatori?
09.05.2020

Pandemia generată de COVID -19 nu a oprit construcţia la noul stadion „Francisc Neuman” din Arad. În această săptămână au apărut primele finisaje interioare, iar dacă lucrurile vor merge în aceeaşi direcţie, firma ce a câştigat licitaţia va termina stadionul, din câte se pare, prin luna august.

Antrenorul liderului la zi din liga secundă, Laszlo Balint, a lansat în această seară o ipoteză şoc. UTA ar putea debuta pe noua arenă din Calea Aurel Vlaicu fără spectatori în contextul restriciţiilor impuse pentru încetinirea propagării pandemiei de COVID-19.

„După toate probabilitățile, din păcate da! Noi ne dorim să jucăm cât se poate de repede acolo, previziunile pentru finalizarea stadionului ar fi undeva prin luna august, din ce am vorbit cu responsabilii pentru finalizarea stadionului.

Este clar că toată suflarea fotbalistică arădeană își dorește terminarea cât mai rapidă a stadionului, dar din ce se preconizează, accesul spectatorilor în perioada următoare va fi destul de dificil de realizat,” a declarat Laszlo Balint pentru Digi Sport.


Pe 18 aprilie, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a aniversat 75 de ani de la înființare. Oficialii clubului ar fi vrut să inaugureze noul stadion cum se cuvine, dar planurile nu s-au mai realizat.

„Este un aspect pe care noi l-am fi dorit indeplinit chiar în aprilie, la această aniversare de 75 de ani a clubului nostru. Din păcate, toată lumea a fost în carantină și am fost obligați să organizăm online niște evenimente care să ne facă pe toți să înțelegem că suntem la un club de tradiție, vechi în fotbalul românesc.

Există această posibilitate în momentul în care putem avea și suporterii lângă noi și dacă și programul ne va permite să organizăm un eveniment prin care să sărbătorim aniversarea de 75 de ani a clubului și, de ce nu, și eventuala promovare. Ne gândim din ce în ce mai serios la ce avem de făcut pentru sezonul următor”, a completat antrenorul arădenilor pentru aceeaşi sursă.