Noi restricţii impuse de mâine în România
24.03.2020

De mâine, românii nu mai au voie să iasă din casă decât pentru urgențe, aprovizionare curentă, sau pentru a merge la serviciu. Președintele României, Klaus Iohannis a precizat că persoanele peste 65 de ani nu mai au voie deloc să iasă din casă. Armata va sprijini poliția pentru a asigura respectarea măsurilor, iar în cazul persoanelor aflate în carantină sau izolare vor fi folosite dispozitive electronice, astfel încât să poată fi controlate.

Noile restricţii au în vedere principiul: stăm acasă.  Pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare vor fi luate măsuri de supraveghere electronică. Armata este de acum cea responsabilă pentru a gestiona situațiile create în teren. În acest fel, Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, Jandarmerie și Poliție.

Cele mai dure restrictii sunt pentru persoanele peste 65 de ani. Pentru a fi izolate prin noile masuri, ce intră în vigoare de mâine, acestea au obligaţia să stea practic tot timpul acasă.