Noi modele de adeverinţe şi declaraţii
26.03.2021

Noile restricții aduc si noi modele de adeverinţe pe care trebuie să le avetţi asupra dumneavoastră în caz că ieşiţi din casă seara sau noaptea, în afara orelor de liberă circulaţie. Noile modele trebuiesc completate de fiecare dată când părăsiţi locuinţa pentru a nu fi pasibili de amendă. Trebuie să specificaţi motivul şi locul deplasării, la fel ca şi la adeverinţele anterioare, şi vă sunt date spre bifare variantele:
• Asistenţă medicală ce nu poate fi amânată şi nici realizată la distanţă, inclusiv vaccinarea
• Achiziţionarea de medicamente
• Îngrijirea copilului, a persoanelor bolnave ori cu dizabilităţi
• Deces al unui membru al familiei
De asemenea angajatorii trebuie să vă completeze adeverinţă în cazul în care vă deplasaţi din motive legate de serviciu.
Modelul declarației pe propria răspundere și al adeverinței de la angajator pentru toate localitățile, indiferent de rata de incidență (nivelul de răspândire a virusului) - valabil începând de la ora 22.00:

Model Declarație pe proprie răspundere, descarcă aici:

Declaratie pe proprie răspundere ora 22

Model Adeverință de la angajator, descarcă aici:

Adeverinţă pentru angajatori ora 22

Modelul declarației pe propria răspundere și al adeverinței de la angajator pentru localitățile care depășesc rata de incidență de 4 ‰ (necesar a fi folosite pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică), respectiv 7,5 ‰ (necesar a fi folosite în toate zilele săptămânii) - valabil de la ora 20.00:

Model Declarație pe proprie răspundere, descarcă aici:

Declaratie pe proprie răspundere ora 20

Model Adeverință de la angajator, descarcă aici:

Adeverinţă pentru angajatori ora 20