Noi doze de vaccin
25.01.2021

Peste 90.000 de doze de vaccin au ajuns, astăzi, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Este cea de-a șasea tranşă de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, care constă în 92.430 de doze.

Vaccinurile au fost preluate și duse la centrele regionale de stocare. Transportul a fost asigurat de către firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Arad, judeţului Arad i-au fost repartizate în jur de 1002 doze de vaccin.

"Noi am solicitat și deja sunt în depozitul Direcției de Sănătate Publică Arad, 1002 doze de vaccin. Ele asigură atât rapelul, cât și vaccinarea persoanelor programate în platformă. Pentru cele șapte fluxuri pe care le avem la nivelul județului Arad, ajung undeva la 2-3 zile. Urmează ca peste 48 de ore să reanalizăm și să resolicităm o nouă cantitate, în funcție de programări și prioritățile pe care le avem." a declarat Horea Timiş, director DSP Arad.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş, a lansat şi un semnal de alarmă în ceea ce priveşte relaxarea pripită a măsurilor privind combaterea răspândirii virusului SARS-COV2. 

"Din punct de vedere statistic, nu se observă o creștere a numărului de cazuri, dar ne așteptăm ca aceasta să se întâmple în săptămânile următoare. Vreau să atrag atenția ca cetățenii să fie încă în alertă și să nu se relaxeze foarte mult, pentru că vedem ceea ce se întâmplă în țările civilizate, cu măsuri mult mai restrictive, datorită faptului că noua tulpină a virusului, cea din Marea Britanie, este mult mai agresivă, are o contagiozitate foarte mare și o rată de mortalitate mult mai mare ca varianta 1 a virusului. Ca atare, distanțarea fizică, igiena mâinilor, purtarea măștii și condițiile de la locul de muncă, este foarte important să le păstrăm conform legislației." a mai declarat Horea Timiş, director DSP Arad.

Totodată, acesta a mai declarat pentru Televiziunea Arad că, în perioada următoare, vor fi efectuate controale în mijloacele de transport public Arad, în mijloacele de transport a muncitorilor din zona industrială, în companiile din zona industrială, dar şi în instituţiile publice.

"Noi, Direcția de Sănătate Publică, vom începe din nou o serie de controale, împreună cu instituțiile conexe, tocmai ca să nu ne relaxăm prea mult, fiindcă dorim să nu avem o rată de infectare foarte mare, în această primăvară." a mai spus Horea Timiş, director DSP Arad.