Noi doze de vaccin de la AstraZeneca ajung în România
25.02.2021

În România intră astăzi pe cale terestră un nou transport cu vaccinuri. Dacă ieri a sosit o nouă tranșă de la Moderna, astăzi e rândul a 148.800 de doze de vaccinuri de la AstraZeneca să ajungă în țară. Centrul regional de la TImișoara, de care aparține și județul Arad, va primi 15.000 de doze. Acestea vor fi distribuite în perioada 26-28 februarie. 

n centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.