Noaptea Muzeelor la Sate - Eveniment Cultural Inedit în Arad
19.08.2024

Sâmbătă, 31 august, ora 17:00 - O Seară de Descoperire a Patrimoniului Muzeal

Complexul Muzeal Arad vă invită să participați la Noaptea Muzeelor la Sate sau Nocturna Muzeală Rurală, un eveniment cultural de excepție ce își propune să pună în valoare patrimoniul cultural din spațiul rural românesc. Acesta este un proiect național unic, ajuns la a doua ediție, care va avea loc simultan în mai multe locații din județul Arad: Săvârșin, Șiria și Ghioroc.


Descoperiți Patrimoniul Cultural de la Săvârșin

Casa Memorială și Colecția de Artă „Eugen Popa și Eugenia Hagiu”, Săvârșin (Strada nr. 349), vă deschide porțile în intervalul 17:00 - 21:00, oferind tururi ghidate la orele 17:00, 18:00 și 19:00. Vizitatorii vor putea explora elementele originale ale încăperilor și colecțiile de artă ale pictorului Eugen Popa, recunoscut pentru peisajele, naturile moarte și autoportretele sale, care sunt expuse în acest spațiu.


Muzeul Memorial „Ioan Slavici și Emil Monția” din Șiria

În cadrul Conacului Bohus din Șiria, între orele 17:00 și 21:00, vizitatorii vor putea explora viața și opera scriitorului Ioan Slavici și a compozitorului Emil Monția. Expoziția include fotografii de familie, manuscrise, partituri muzicale și multe alte obiecte personale, care ilustrează carierele și contribuțiile culturale ale acestor personalități.


Muzeul Viei și Vinului din Ghioroc

La Ghioroc, în incinta Stațiunii Viticole, va fi organizat un tur ghidat al Muzeului Viei și Vinului. Între orele 17:00 și 21:00, participanții vor avea ocazia să exploreze istoricul viticulturii în podgoria Miniș-Măderat, una dintre cele mai vechi areale viticole din România.


Acces Gratuit și Program Variat

Accesul la toate aceste locații este gratuit, iar programul oferă tururi ghidate la intervale orare fixe. Noaptea Muzeelor la Sate este un eveniment organizat de Complexul Muzeal Arad, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Arad, și în colaborare cu Rețeaua Națională a Muzeelor din România.

Nu ratați ocazia de a descoperi comorile culturale din județul Arad într-o atmosferă nocturnă unică!