Nicu Covaci, Fondatorul Trupei Phoenix, a Decedat la Vârsta de 77 de Ani
02.08.2024

Anunțul Trist al Colegilor de Trupă

Nicu Covaci, fondatorul legendarei trupe Phoenix, a murit vineri, 2 august, la vârsta de 77 de ani. Anunțul a fost făcut de colegii săi de trupă pe pagina de Facebook a solistului. Cu două zile înainte, membrii formației au anunțat că starea de sănătate a lui Covaci s-a agravat, iar în pofida speranțelor, muzicianul a murit vineri seară.


Mesajul Colegilor de Trupă

„De azi ne-așteaptă, Dincolo, Cel Ce Ne-a Dat Nume. Prin TOT ce ne-a lăsat Moștenire, Nicu Covaci este, de azi, Pururi, NEMURITOR!”, a fost mesajul emoționant transmis de colegii lui Nicu Covaci.


Lupta cu Problemele de Sănătate

Nicu Covaci a fost operat pe creier în luna martie, la Spitalul Județean din Timișoara. Starea sa de sănătate s-a deteriorat în ultimele zile, iar vestea decesului său a șocat comunitatea muzicală și fanii.


O Viață Dedicată Muzicii

Născut pe 19 aprilie 1947, în Timișoara, Nicu Covaci a fost un compozitor, cântăreț, chitarist, pictor și grafician român. El a fondat trupa Phoenix, devenind una dintre cele mai influente figuri din muzica românească. Moștenirea sa artistică va rămâne nemuritoare, influențând generații de artiști și fani.